„GOVOR MRŽNJE NA INTERNETU I ELEKTRONSKIM MEDIJIMA“

Sarajevo, sala CEST F BIH, Halida Nazečića 4
29. maj/svibanj 2019. godine


Poštovane/i,

Centar za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine u saradnji sa Fondacijom Centar za javno pravo CJP organizuje jednodnevno stručno savjetovanje na temu: „Govor mržnje na internetu i elektronskim medijima“. Savjetovanje će biti održano 29. maja/svibnja 2019. godine u Sarajevu, prostorije Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH.

Cilj ove aktivnosti je utvrditi kriterije za ocjenu nedopuštenog ponašanja na internetu, za ocjenu porasta govora mržnje i određivanja elementa pravne odgovornosti. Ovim savjetovanjem biće obuhvaćeni javnopravni, krivičnopravni i civilnopravni aspekti govora mržnje sa konkretnim medijskim aspektima.

Ovim putem Vas pozivamo da prijavite učešće zainteresiranih  sudija i tužilaca na navedenoj aktivnosti.
Molimo Vas da nam najkasnije do ponedeljka 20. maja 2019. godine do 12,oo časova potvrdite učešće zaintereisranih iz Vaše institucije putem e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.   ; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U skladu  sa Odlukom Upravnog odbora CEST F BIH, sudijama i tužiocima učesnicima navedenog savjetovanja, priznat će se jedan dan obavezne obuke za 2019. godinu.

Za sva dodatna pitanja i prijave stojimo Vam na raspolaganju tel: 033-562 550

 

Dnebni red Savjetovanja preuzmite OVDJE.

 

Registracijski obrasci

Preuzmite registracijske obrasce za 2020. godinu

Prijava

Go to top